Køge Amatørscene

Besøg os på FaceBook:

Forestillinger i 2017

I anledning af... En hyldest til Giro 413

Hvis man siger Giro 413, forbinder de fleste af os det sikkert med noget godt og hyggeligt. vandre tankerne tilbage til søndage, hvor familien var samlet omkring radioen. Vi lyttede til tidens populære melodier, og måske ventede vi på, at vores ønske skulle blive læst op. Det har inspireret mig til at skrive et teaterstykke, fortæller Lisbeth Hoffmann, fra Køge Amatørscene, som også er stykkets instruktør.

Tante Oda fylder 80 år, og i den anledning er i, sammen med hendes familie, inviteret til fødselsdag. Det er søndag middag, og selvom der er gæster SKAL tante Oda høre Giro 413, for det plejer hun. Radioen bliver tændt, og gæsterne kommer til at tale om programmet.

Teatersalen var til denne forestilling ombygget til et hyggeligt serveringsteater, hvor man under forestillingen kunne nyde diverse spise- og drikkevarer.

De hullede Dansesko

Køge Amatørscenes Børnehold opførte “De hullede Dansesko” af brødrene Grimm – frit fortolket af Thomas Liborius.

Der var en gang et kongerige langt borte. Dér boede en konge med sine fire døtre. Hver morgen var deres sko blevet hullede i løbet af natten, og det bekymrede den gamle konge meget. Derfor udsendte han en erklæring om, at den person, som kunne løse gåden, frit ville kunne vælge hvem af hans piger, han ville gifte sig med og arve det halve kongerige.

Børnene har arbejdet hårdt med at kunne lære replikker, huske deres roller, at tale højt og tydeligt samt sidst, men ikke mindst, ikke at stå med ryggen til publikum… De er superseje  og gode til hjælpe hinanden. Det er et homogent og godt sammentømret hold!

Cantervillespøgelset

Junior/ungdomsholdet ville gerne spille et teaterstykke, der både skulle indeholde humør og også noget uhygge. Valget faldt på Oscar Wildes bog “Cantervillespøgelset”, som vi har lavet en forestilling over.

Cantervillespøgelset er en sjov og skræmmende historie, der handler om en amerikansk familie, der flytter til England, til Canterville Castle. Slottet har  – som alle andre gamle slotte med respekt for sig selv – et spøgelse, der går hvileløst rundt, og som gør, hvad det kan for at skræmme de mennesker, der bor der.

Spøgelset, Sir Simon De Canteville, gjorde en frygtelig ugerning mod sin kone og blev dømt til at gå hvileløst rundt på slottet til evig tid.

Hvem kan formilde dødens engel?